Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο παντελόνι του 1.000 π.Χ

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το παλαιότερο παντελόνι θαμμένο στην Κίνα.Η ραδιοχρονολόγηση έδειξε ότι είναι μεταξύ του 1.000 και 1.300 π.Χ..Είναι σχισμένο και μοιάζει με τα σύγχρονα παντελόνια ιππασίας, δήλωσε ο Ulrike Beck και ο Mayke Wagner, από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Βερολίνου.

Η ανακαλυψη έγινε γνωστή μέσω του περιοδικού  Quaternary International,που υποστηρίζει την ίδεα ότι,το παντελόνι το είχαν εφεύρει νομάδες κτηνοτρόφοι για να τους επιτρέψει να έχουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων πάνω στο άλογο.Πρώτοι όμως οι Ευρωπαίοι φόρεσαν φορέματα,πουκάμισα ή χλαμύδες.



Κάθε παντελόνι ήταν ραμμένο από τρία κομμάτια μάλλινων υφασμάτων.Η ανακάλυψη έγινε στο χώρο της Yanghai(αρχαίος πολιτισμός στην λεκάνη Τουρμπάν),Ανάμεσα στα αντικέιμενα που βρέθηκαν υπήρχε ένα μαστίγιο, και μια αλογοουρά που κοσμεί ένα τόξο που βρίσκεται την θήκη του.


Το ξηρό κλίμα της περιοχής βοήθησε στην διατήρηση των οργανικών υλικών.Πάνω από 500 τάφοι έχουν ανακαλυφθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 70`.Προηγούμενες έρευνες στο Tarim  σε μούμιες,που διενεργήθηκαν από τον  αρχαιολόγο Victor Mair του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια,έχει εντοπιστεί ένα άτομο γνωστό ως Cherchen Man **.που χρονολογείται το 600 π.Χ,και πιθανότατα φορούσε μάλλινο παντελόνι.

**Για την μούμια Cherchen Man * θα κάνουμε αναφορά και θα έχουμε πλήρες σχέδιο ανάρτησης σε προσεχείς δημοσιευσεις μας,για τον άνθρωπο που πέθανε το 1.000 π.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share