Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Aνακάλυψαν τον αρχαιότερο ανθρώπινο εγκέφαλο 8.000 ετών ? (Φώτο)

Η αρχαιολογική ανασκαφή κοντά στο Όσλο της Νορβηγίας,μπορεί να έχει βρει έναν αρχαίο εγκέφαλο.


Υποψιάζονται ότι η οργανική ύλη είναι  του 6.000 π.Χ.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο <<εγκέφαλος άνηκε σε ένα παιδί που δεν ήταν άνω των δέκα ετών.



Στο τάφο βρέθηκαν επίσης,ένας ενήλικας σε εμβρυακή θέση,και κέρατα ελαφιών.

Ο Gaute Reitan του <<Μουσείου πολιτιστικής ιστορίας του Όσλο δήλωσε ότι θα προκαλέσει αίσθηση η ανακάλυψη αυτή.


Οι αρχαιολόγοι στην Νορβηγία αποκάλυψαν και πιστεύουν ότι το κρανίο 8.000 χρόνων είναι το παλιότερο ``μνημείο`` ανθρωπίνου εγκεφάλου. Η ανακάλυψη έγινε σε μια ανασκαφή στο Stokke νοτιοδυτικά του Όσλο.


Τα αρχικά ευρήματα υποδεικνύουν ότι το κρανίο άνηκε σε ένα παιδί που δεν ήταν πάνω από δέκα ετών ενώ ακόμη ένα ενήλικας ετάφη σε ύπτια θέση.

 Στο χώρο ήταν προγραμματισμένο να χτιστεί ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο που ονομάζεται ( Oslofjord Convention Center.),και βρέθηκαν τα λείψανα.

Η ανασκαφή περιλαμβάνει δυο περιοχές από το ίδιο χρονικά διάστημα της Μεσολιθική εποχής περίπου το 6.000 -8.000  π.Χ,.Λίγα είναι γνωστά για αυτήν την περίοδο στην Νορβηγία,καθιστώντας την περιοχή αυτή αξιοσημείωτη για περαιτέρω έρευνα.


Ο Gaute Reitan του μουσείου πολιτιστικής ιστορίας του Όσλο,επικεφαλής της ανασκαφής δήλωσε στην  MailOnline ότι <<ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό όταν το πρωτοβρήκαμε>>Στη συνέχεια δήλωσε ότι οι γεωλογικές ευνοϊκές συνθήκες βοήθησαν να διατηρηθεί το υλικό των οστών.Ανακαλύψαμε αυτό που νομίζουμε ότι είναι ανθρώπινο κρανίο.Η κορυφή του κρανίου δεν έχει διατηρηθεί ευνοϊκά,για ακριβής εξέταση.>>

Το μήκος του βραχίονα του ενήλικα είναι ίδιο με το δικό μου είπε ο Reitan.Είμαι 1,79 πέντε πόδια και δέκα ίντσες)όποτε μάλλον ήταν άνθρωπος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share