Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Οι κατεδαφίσεις αποκάλυψαν αρχαίο θέατρο στην Σμύρνη

Οι τοίχοι ενός σταδίου και η είσοδος ενός αμφιθεάτρου της Ρωμαϊκής εποχής,στη γειτονιά Kadifekale στην πόλη της Σμύρνης,που κάποτε καλύπτονταν από σπίτια και παράγκες,αποκαλύφθηκαν χάρη στις προσπάθειες του μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης,

Ο δήμος έχει εκδώσει μια σειρά από απαλλοτριώσεις σε περίπου 12.900 τετραγωνικά μέτρα στην περιοχή,ώστε να μπορέσει να ξεθάψει τα ερείπια του αμφιθεάτρου.Μέχρι στιγμής έχουν αγοραστεί 137 τίτλοι ιδιοκτησίας,που καλύπτουν μια έκταση 11.115 τετραγωνικών μέτρων,και επίσης έχουν αγοραστεί 175 κτίρια τα οποία έχουν κατεδαφιστεί.

Η δικαστική διαδικασία για την απαλλοτρίωση των τελευταίων 15 κτιρίων στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη,σημείωσαν οι δημοτικοί υπάλληλοι.


Πιο αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με το αρχαίο θέατρο kadifekale,μπορούν να ληφθούν από τις μελέτες που έκαναν οι Αυστριακοί αρχιτέκτονες και αρχαιολόγοι   Otto Berg και Otto Walter  οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή το 1917 και 1918.

 Τα ερείπια του θεάτρου είχαν χωρητικότητα 16.000 ατόμων,έχουν χαρακτηριστικά της Ρωμαϊκής εποχής σύμφωνα με πολλούς ερευνητές,και οι ιστορικές μελέτες λένε ότι ο Άγιος Πολύκαρπος της Σμύρνης σκοτώθηκε σε αυτό το αμφιθέατρο κατά τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού,την περίοδο δηλαδή που στην Ρώμη επικρατούσε ο παγανισμός δήλωσαν οι αρχαιολόγοι.



Το ανακαινισμένο θέατρο μετά την ανάδειξή του θα μπορεί να φιλοξενεί παραστάσεις,συναυλίες και επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι το θέατρο Kadifekale είναι παρόμοιο με το αρχαίο θέατρο της Εφέσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share