Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Οι αρετές της Λουκρητίας.(Τραγωδία πόθου)


Οι στρατηγοί της Ρώμης,που έλειπαν στα πεδία των μαχών,σε μια στιγμή μεγάλης ανάπαυλας άρχισαν να μιλούν για της γυναίκες τους που είχαν αφήσει πίσω,και να αναρωτιούνται τινος η γυναίκα ήταν η πιο ενάρετη.



Αποφάσισαν λοιπόν να πάνε μέχρι τη Ρώμη να δουν τι έκαναν οι σύζυγοί τους.Εκεί τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη :τις βρήκαν να γλεντάνε και να έχουν συνάψει σχέσεις,με τους άντρες που είχαν μείνει πίσω στην πόλη ` όλες εκτός από μία.Η Λουκρητία,σύζυγος του Κολλατίνου.


Η Λουκρητία ήταν στο σπίτι της και ύφαινε γαλήνια.Μόλις την είδε ο στρατιώτης Σήξτος Ταρκίνιος ένιωσε να τον κυριεύει πάθος για την Λουκρητία.Απαίτησε λοιπόν να κάνουν έρωτα,λέγοντάς της ότι αν δεν ενέδιδε,όχι μόνο θα τη σκότωνε,αλλά και θα την ατίμωνε,σκοτώνοντας μια σκλάβα και βάζοντας αυτό το ποταπό πλάσμα στο κρεβάτι της.


Η Λουκρητία υπέκυψε αλλά φρόντισε να ενημερώσει τον Κολλατίνο.Εκείνος έσπευσε στο σπίτι και όσο και αν προσπάθησε να την πείσει,ότι δεν είχε κάνει κάτι εκείνη κάτι κακό όμως η Λουκρητία δεν άντεχε να ζήσει άλλο.



Τραβώντας ένα μαχαίρι που είχε κρύψει κάτω από τα ρούχα της,αυτοκτόνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share