Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Βρέθηκε σπάνιο άγαλμα του θεού Σίβα στο Κασμίρ

Ένα σπάνιο πέτρινο γλυπτό του 9ου αιώνα, του Ινδουιστή θεού Σίβα,φορώντας στέμμα,ανακαλύφθηκε  στο Νότιο Κασμίρ (South Kashmir’s Shupain).Το γλυπτό είχε ανακαλυφθεί νωρίτερα στην κοίτη του ποταμού Nallah Rambara  στη Malhora κατά την εξόρυξη.

Το εύρημα συλλέχθηκε από το τμήμα Αρχαιολογίας και μουσείων του Κασμίρ.Οι ειδικοί από το τμήμα αρχαιολογίας επιθεώρησαν το χώρο και πήραν το τεχνούργημα.

Οι εμπειρογνώμονες της υπηρεσίας μετά την έρευνα,το περιέγραψαν <<ως ένα μεγάλο επίτευγμα της γλυπτικής,στην ιστορία του Κασμίρ>>.






Το γλυπτό έχει χαρακτηριστεί ως ο Λόρδος Σίβα (Lord Shiva),διότι φορούσε τρία στέμματα.Το γλυπτό έχει σπάσει τα χέρια και τα πόδια του,και  απεικονίζει τον Shiva με τρίτο μάτι στο μέτωπό του
.
Το γλυπτό έχει χρονολογηθεί τον 9ο αιώνα μ.Χ. και έχει στενή ομοιότητα με το γλυπτό  Vishnu που βρέθηκε νωρίτερα στην πόλη Awantipora(περιοχή ανάμεσα στο Ινδικό κράτος και Κασμίρ).

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το άγαλμα,είναι προχωρημένο σχέδιο γλυπτικής,που βρέθηκε στην περιοχή  Awantipora,κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Raja Avantivarman στις αρχές του 9ου αιώνα μ.Χ.,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share