Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σπάνια ανακάλυψη,ανθρωπίνου προσωπείου το 9.000 π.Χ

Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως,ένα αρχαίο προσωπείο σκαλισμένο με δυο ανθρώπινα πρόσωπα,στη ν.Συρία,. Το περίπου 9.000 ετών τεχνούργημα,ανακαλύφθηκε κοντά σε ένα νεκροταφείο,όπου είχαν θαφτεί 30 άνθρωποι χωρίς τα κεφάλια τους,που βρέθηκαν σε έναν κοντινό χώρο!

<<Το εύρημα είναι πολύ ασυνήθιστο.Είναι μοναδικό>>,δήλωσε ο ομοσπονδιακός συντάκτης Frank Braemer,  αρχαιολόγος στο Centre National de la Recherche Scientifique στη Γαλλία.

Η πιθανότερη χρησιμοποίηση του ραβδιού μπορεί να ήταν ως ένα είδους τελετουργικού σε μια κηδεία.και είναι από τα ελάχιστα ευρήματα προϊστορίας, που έχουμε τόσο νατουραλιστική απεικόνιση ανθρώπινου προσωπείου έγραψε ο Braemer.



Οι ερευνητές αποκάλυψαν για πρώτη φορά το ραβδί, κατά τη διάρκεια ανασκαφών το 2007 και το 2009 σε μια περιοχή στη νότια Συρία,στην περιοχή Qarassa, όπου ένας τεχνητός λόφος,δημιουργήθηκε σταδιακά σε στρώματα πάνω από χιλιετίες,από τους κατοίκους της περιοχής.

 Άλλα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι,οι αρχαίοι κάτοικοι ήταν  μεταξύ των πρώτων αγροτών παγκοσμίως που κατανάλωναν  emmer (ένα είδος σιταριού,κριθάρι,ρεβίθια,φακές,και ότι ήταν από τους πρώτους κυνηγούς ελαφιών,χοίρων,κατσικών  έγραψαν οι συντάκτες του περιοδικού αρχαιότητας τον Μάρτιο.


Μυστηριώδες ραβδί

 Όταν θάφτηκαν οι σκελετοί και το ραβδί,φαίνεται ότι κάποιοι απομάκρυναν τα κρανία και τα τοποθέτησαν σε άλλο σημείο του οικισμού.


Ο σκοπός και ο συμβολισμός του ραβδιού παραμένουν μυστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share