Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακάλυψη Σ.Ό.Κ.Το αρχαιότερο αλφάβητο γεννήθηκε στην πόλη Ουγκαρίτ.

Πολλοί από εσάς που θα δείτε τον τίτλο της ανάρτησης θα αναρωτιέσται πώς και γιατί?Τα ίδια ερωτήματα κάναμε  και εμείς όταν διαβάσαμε ένα άρθρο του κ.(Νικόλα Ζώη)από την εφημερίδα ΤΑ ΝΈΑ στον ιστιότοπο http://www.arxaiologia.gr/site/content.php?artid=9646 στις 3-09-2011 από όπου ανεβάζουμε στο μπλόγκ σήμερα το συγκεκριμένο άρθρο..
Στην αρχή ο δημοσιογράφος μας ενημερώνει ότι πριν 4.000 χρόνια γεννήθηκε στην πόλη ΟΥΓΚΑΡΙΤ το αρχαιότερο αλφάβητο ανάμεσα τους και το ελληνικό.Τα επίμαχα σημεία τα έχουμε υπογραμμίσει με κόκκινο για να μη σας ξεφύγει τίποτα από την σπουδαία ανακάλυψη.
Το πιο άσχημο  της υπόθεσης είναι ότι στο τέλος του κείμενου ο αρθρογράφος  ειρωνεύεται με άσχημο τρόπο τους μετέπειτα επιστήμονες λέγοντας ( αρχαίοι Έλληνες σχολιαστές θα υποστήριζαν ότι το αλφάβητό τους έπεσε από τον ουρανό κάπου κοντά στην Έφεσο ή ότι το έφερε ο Κάδμος από τη Φοινίκη, όπως έγραψε ο Ηρόδοτος. )
Αυτά για την -ΟΥΓΚΑΡΙΤ-και ότι να σκεφτείτε ότι και να σχολιάσετε να είναι μέσα στα όρια και να μην ξεφύγουν από τα όρια της δεοντολογίας..
Όσο για τυχόν απορίες η ερωτήματα  προτείνουμε να επικοινωνήσετε με την εφημερίδα ή τον κ.ΖΩΗ για να μπορέσει να σας απαντήσει!


Ουγκαρίτ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share