Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΚΡΑΤΟΥΝ "ΨΗΛΑ" ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Σχολικής Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Πίτερ Γκάρετ επισκέφθηκε ομογενείς εκπαιδευτικούς της Ελληνικής Κοινότητας Αδελαϊδας, συνοδευόμενος από τον ομογενή Ομοσπονδιακό Εργατικό βουλευτή, Στιβ Γεωργανά.

Η επίσκεψη του υπουργού έγινε μετά την εισήγηση της αρμόδιας αυστραλιανής επιτροπής ACARA να συμπεριληφθεί και η ελληνική γλώσσα στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών της Αυστραλίας και να διδάσκεται στα κρατικά σχολεία της χώρας.

Ο υπουργός μιλώντας προς τους ομογενείς εκπαιδευτικούς αναγνώρισε την εκστρατεία της ομογένειας για να περιληφθεί και η ελληνική γλώσσα Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών.

"Προφανώς η αρμόδια επιτροπή ACARA άκουσε τις προτάσεις σας" είπε και πρόσθεσε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην ομογένεια.

Με την σειρά του ο κ. Γεωργανάς τόνισε ότι η ομογένεια θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη που "ενωμένα εργάστηκε για τον κοινό στόχο".

Πρόσθεσε όμως πως η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί και πως απλά η ACARA έκανε μια εισήγηση και τώρα δέχεται προτάσεις πάνω στην "αναφορά προς συζήτηση" που κυκλοφόρησε:

"Καλώ όλους έως τις 7 Απριλίου να κάνουν εισηγήσεις και να τοποθετηθούν για το πώς και που πρέπει να διδάσκεται η ελληνική στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Διδασκαλίας Γλωσσών της Αυστραλίας" είπε ο κ. Γεωργανάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share