Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

(Никола Тесла)- Νίκολα Τέσλα(10 Ιουλίου 1856 - 7 Ιανουαρίου 1943)

Ο Νικόλα Τεσλα ήταν μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες που γνώρισε ο κόσμος μας (περίπου 700 διπλώματα ευρεσιτεχνίας) και πολλές από τις εφευρέσεις του δεν έχουν βρει εφαρμογή ακόμη .Ο Νικόλα Τεσλα ανακάλυψε ευρεσιτεχνίες που έχουν σχέση με " τη λεγόμενη τεχνολογία UFO η και με άλλες μυστικές στρατιωτικές εφαρμογές" και να μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά έγιναν πριν το 1900!! Ο Τεσλα γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1856 στο χωριό Σμiλιαν της Λiκα .
Το 1885 Βελτιώνει μια σειρά από εφευρέσεις του Έντισον . Το 1890 κατασκευάζει τις πρώτες γεννήτριες υψηλής συχνότητας κι έτσι ανακαλύπτει τα ρεύματα υψηλής δόνησης καθώς και τις επιδράσεις τους στην ανθρώπινη φυσιολογία.
Φωτογραφία ,που δείχνει τον Τέσλα να ανάβει μια λάμπα χωρίς καλώδιο!

Το 1891 αρχίζει να πειραματίζεται πάνω στα ραδιοκύματα .Στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Ηλεκτροτεχνικής πραγματοποιεί μια πολύ σημαντικά διάλεξη με θέμα "Πειράματα με Εναλλασσόμενα Ρεύματα Υψηλής Συχνότητας και η εφαρμογή τους στις μεθόδους τεχνητού φωτισμού". Το 1898 Tesla ανήγγειλε την εφεύρεσή του μιας teleautomatic βάρκας που καθοδηγήθηκε από έναν τηλεχειρισμό που επινόησε και ανέπτυξε πάνω στα ράδιο κύματα .

Το 1912 Σχεδιάζει το πρώτο αεροπλάνο καθέτου από/προσγείωσης (VTOL), καθώς και τον πρόδρομο του ελικοπτέρου. Το 1899 πραγματοποιεί μυστικά και χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια μια σειρά πειραμάτων πάνω στην ασύρματη μεταφορά ενέργειας. Ο Τέσλα πηγαίνει στο Κολοράντο Σπρινγκς. μια περιοχή με πολύ καθαρή και ξερή ατμόσφαιρα, γεμάτη με στατικό ηλεκτρισμό. Εκεί κατασκευάζει έναν μεγάλο πειραματικό σταθμό, από τον οποίο προεξέχει ένας πύργος με μια χάλκινη σφαίρα στnν κορυφή του. Εκεί καταφέρνει να πραγματοποιήσει μια σειρά από πετυχημένα πειράματα ασύρματης μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας. Παράγει ρεύμα πολύ υψηλής Τάσης (20.000.000VοΙt) και κατασκευάζει ένα ειδικό μηχάνημα που ονομάζεται με το αινιγματικό όνομα (μεταφορέας εξ αποστάσεως ) Χάρης αυτό και χωρίς την χρησιμοποίηση συρμάτων, ανάβει λάμπες και θέτει σε λειτουργία μηχανήματα , που βρίσκονται σε απόσταση 25-30 χιλιομέτρων. Καταγράφει τα πειράματα του σ ένα ημερολόγιο πεντακοσίων χειρόγραφων σελίδων, που δημοσιεύεται αργότερα. Ο Τεσλα μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη, ίδρυσε ένα εργαστήριο και άρχισε πειράματα με τις ηχητικές δονήσεις. Εφηύρε τον ταλαντωτή Tesla, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει πολύ λίγη ενέργεια εισαγωγής για να θέσει τη συσκευή σε κίνηση δίνοντας τεράστια επίπεδα ενέργειας. Σε ένα πείραμα, συντόνισε τη μηχανή του στη δόνηση του κτηρίου, όταν ξαφνικά " συγχρονίστηκαν " οι συχνότητες άρχισε να τινάζετε ολόκληρο το κτήριο. Το προσωπικό και οι εργαζόμενοι στο κτίριο έτρεξαν πανικόβλητοι έξω καλώντας την αστυνομία και τα ασθενοφόρα. Όταν έφθασαν, Tesla και οι βοηθοί του ζήτησαν συγνώμη για το απρόσμενο του πειράματος. Το 1935,στην ηλικία των 79 ετών ,ο Tesla ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο εάν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την μηχανή συντονισμού για να καταστρέψει ένα κτήριο η να προκαλέσει σεισμό σε άλλες περιοχές του πλανήτη , ο Τεσλα απάντησε ότι ήταν δυνατό μιας και η φιλοσοφία για την σφαιρικότητα και τα κανάλια ενέργειας έχε αποδειχτεί από την ασύρματη μεταφορά ενέργειας .

Ο αμερικανικός στρατός ταξινόμησε πολλές από τις ηλεκτρικές εφευρέσεις του Tesla ως απόρρητα μυστικά , αποτρέποντας κατά συνέπεια τη διαρροή τεχνογνωσίας .

Οι πρόσφατες αναφορές για τη συμμετοχή του Νικόλα Tesla στη καταστροφή της Tunguska του 1908 τροφοδοτήθηκαν αρχικά από μερικές δηλώσεις που έγιναν πριν από καιρό στους New York Times. Πρώτα δημοσιεύτηκαν τον Μάρτιο του 1907 που μιλά για τη "κύμα-ενεργειακής προβολής" και τον Απρίλιο του 1908 που γίνεται αναφορά στη "άμεση εφαρμογή των ηλεκτρικών κυμάτων χωρίς τη χρήση των εναέριων μηχανών ή άλλων μέσων της καταστροφής." Το 1915 δήλωσε ο Τέσλα , "Είναι τέλεια εφαρμόσιμο να διαβιβαστεί η ηλεκτρική ενέργεια χωρίς καλώδια και να παραχθούν τα καταστρεπτικά αποτελέσματα σε μια απόσταση. Έχω κατασκευάσει ήδη μια ασύρματη συσκευή αποστολής σημάτων που καθιστά αυτό πιθανό, και την έχω περιγράψει στις τεχνικές δημοσιεύσεις μου, μεταξύ των οποίων μπορώ να αναφερθώ στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μου1.119.732 που χορηγείται πρόσφατα." Οι ηλεκτρικές βολίδες, τα σφαιρικά plasmoids, ή η αστραπή σφαιρών έχουν αναφερθεί επίσης σε παρόμοια φαινόμενα .Οι ηλεκτρική βολίδες αστραπής & Tesla γεννήτρια αστραπών ( Fuelless Tesla) προσεγγίζουν αυτό το φαινόμενο .

Ο Τεσλα στόχευε να κατασκευάσει στους καταρράκτες του Νιαγάρα ένα σύστημα συλλογής ενέργειας από τη ατμόσφαιρα το οποίο θα το διοχέτευε δωρεά σε όλων τον κόσμο του πλανήτη.
Είναι περίεργα τα καιρικά φαινόμενα η όχι ? .Ο Tesla ήταν γνωστός επίσης για την ανάπτυξη των τρόπων να χρησιμοποίηση " το κλιμακωτό Electromagnetics". Η χρήση της οποίας θα μπορούσε να είναι για "καλούς" λόγους ή "όχι τόσο καλούς". Μια από τις εφευρέσεις αυτής της τεχνολογίας χρησιμοποιείτε σήμερα με διάφορους τρόπους..

Δείτε: τεχνολογία κλιματολογικού πολέμου http://www.haarp.alaska.edu/

Μουσείο Νίκολα Τέσλα

Ορχηστρικό κομμάτι του Σέρβου συνθέτη – ερμηνευτή Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share