Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

David Gilmour ~ Castellorizon

Είπα να βάλω και λίγο μουσική στον Ηράκλειτο,για ένα τραγούδι που δεν είναι γνωστό,και είναι εμπνευσμένο από την μαγεία που προσφέρουν τα Ελληνικά νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες,(και όχι μόνο).από έναν μουσικό καταξιωμένο,και πασίγνωστο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.Και όπως έχουμε αναφέρει σε παλιότερες αναρτήσεις μας,ότι έχει να κάνει με Ελληνικό στοιχείο και δη στο εξωτερικό θα το αανρτούμε.


Ο Ντέιβιντ Γκίλμορ γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου το 1946 στο Κέμπριτζ και  είναι Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτη.Εντάχθηκε στους Ρink Floyd,ως αναπληρωματικός κιθαρίστας του Σιντ Μπάρετ. Λίγο αργότερα, όταν ο Μπάρετ εγκατέλειψε την μπάντα λόγω των προβλημάτων που είχε με το LSD, ο Γκίλμορ έγινε ο βασικός κιθαρίστας και βοηθός του Ρότζερ Γουότερς στα φωνητικά. Πολλοί πιστεύουν πως το ταλέντο του ως συνθέτη βοήθησε τους Pink Floyd να γίνουν παγκοσμίως γνωστοί.

To Castellorizon είναι ένα τραγούδι-άνοιγμα, από το τρίτο solo album  του David Gilmour ``On an Island ``.

 Είναι ένα instrumental σόλο κιθάρα τραγούδι , το οποίο ξεκινά με μια εισαγωγή από διάφορους ήχους από τα άλλα κομμάτια του άλμπουμ πριν από την κιθάρα.

Το τραγούδι βασίζεται σε μια νύχτα του Gilmour που πέρασε στο Ελληνικό νησί του Καστελλόριζου.

 Το τραγούδι έλαβε μια υποψηφιότητα για  Best Rock Instrumental Performance στα  49 βραβεία  Γκράμυ (49th Grammy Awards)

Επίσης ήταν υποψήφιο στην  ίδια κατηγορία στα 51 βραβεία Γκράμυ για τη ζωντανή παράσταση του Glimour στο   Gdańsk ( Live in Gdańsk) 


Απολαύστε το :






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share