Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Grecia ~ H Ελληνική `πόλη` στην καρδιά της Κόστα Ρίκα (Φώτο-βίντεο)

Η Γκρέσια (Grecia) είναι πόλη της Κόστα Ρίκα. Είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού στην επαρχία της Αλαχουέλα , καλύπτει έκταση 6,86 χμ και έχει πληθυσμό 15.457 κατοίκους.


Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 999 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και τους πρόποδες της Κεντρικής Cordillera στο ανατολικό άκρο της Κεντρικής Κοιλάδας (Valle Central). Η πόλη απέχει 27 χιλιόμετρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Χουάν Σανταμαρία , και 45 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ .
 
Το γνωστότερο αξιοθέατο της πόλης είναι η εκκλησία Iglesia de la Nuestra Señora de las Mercedes, που έχει κατασκευαστή εξολοκλήρου από προκατασκευασμένες πλάκες χάλυβα κόκκινου χρώματος.

Στην κεντρική είσοδο της πόλης υπάρχει ένα μνημείο με αρχαιοελληνικές κολώνες και μια επιγραφή που γράφει Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα , Η πόλη ιδρύθηκε το 1825 από τον Χοσέ Ραφαέλ Καλέγκος ι Αλβάρο και της έδωσε το όνομα Ελλάδα προς τιμή της Ελληνικής επανάστασης που γινόταν τότε.







Υπάρχουν δυο εκδοχές για το πως πήρε η πόλη το όνομα της



Η Πρώτη αναφέρει ότι οι κάτοικοι της περιοχής το 1826 συναντήθηκαν,για να αποφασίσουν πως θα ονομάζεται η νέα τους πόλη.Εκείνη την εποχή η περιοχή ήταν γνωστή με το όνομα "Los Potreros del PUAs"το οποίο μεταφράζεται σαν ``οι βοσκότοποι`` αν γνωρίζει κάποιος ας μας στείλει ένα μήνυμα.Κατά τη συνεδρίαση ένας κάτοικος ο Juan Lara Zamora,πρότεινε ότι η περιοχή πρέπει να ονομαστεί grecia,προς τιμήν της Ευρωπαϊκής χώρας που είχε κερδίσει την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1821.


Η δεύτερη ιστορία αναφέρει ότι ο ίδιος ο Juan Lara Zamora,ήταν ιδιοκτήτης ενος αγροκτήματος που ονομαζόταν Grecia,και ήταν πολύ γνωστό στην περιοχή.όσοι ζούσαν στην περιοχή αλλά και οι γειτονικές πόλεις την έλεγαν την πόλη Grecia λόγω της φήμης του αγροκτήματος.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share