Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πολεμιστές Terracotta ~ Eμπνευσμένοι από την αρχαία Ελληνική τέχνη.

Οι τερακότα πολεμιστές , μαζί με άλλα γλυπτά  φυσικού μεγέθους, που φτιάχτηκαν  για τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, εμπνεύστηκαν από την ελληνική τέχνη, όπως δείχνει μία νέα έρευνα,που αλίευσε ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ από το Discovery News.




8.000 περίπου πολεμιστές,που τα αγάλματα είναι  φυσικού μεγέθους ,και  αναπαριστούν φαντάρους,ιππικό,τοξότες,ηνίοχους και στρατηγούς,θάφτηκαν σε 3 ανθρακωρυχεία  βορειοανατολικά του μαυσωλείου Qin Shi Huangd,που ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας της Κίνας.Ήταν αυτός που ένωσε τη χώρα μέσω των κατακτήσεων του,για περισσότερο από 2.200 χρόνια.Κοντά επίσης στους λάκκους από τις ανασκαφές, βρέθηκαν γλυπτά που φαίνεται ότι δείχνουν,χορευτές.ακροβάτες κ.α.




 Η νέα έρευνα δείχνει ότι,η αρχαία Ελληνική γλυπτική,ήταν η πηγή έμπνευσης για τον στρατό του αυτοκράτορα,που θα τον ακολουθούσαν  στην μεταθανάτιο ζωή,για να τον ``προστατεύουν``.



 Ο Lukas Nickel,αναγνώστης, του School of Oriental and African Studies at the University of London ( Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ) έγραψε για το  περιοδικό  ``Bulletin of the School of Oriental and African Studies.``' ότι <<Είναι απόλυτα εφικτό και πραγματικά πιθανό ότι τα γλυπτά του πρώτου αυτοκράτορα είναι το αποτέλεσμα της έγκαιρης επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα.






 Σύμφωνα με τον ιστορικό Sima Qian (145-90 π.Χ.), η κατασκευή του μαυσωλείου, για την ολοκλήρωση του οποίου εργάστηκαν 700,000 άνθρωποι, ξεκίνησε το 246 π.Χ., όταν ο αυτοκράτορας Τσιν Σι Χουανγκ ήταν 13 ετών.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share