Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Έρχονται τα «Αριστοτέλεια»

Τα «Αριστοτέλεια» είναι μια γιορτή που πραγματοποιείται προς τιμή του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου, με σκοπό την ανάδειξη της γενέτειρας του, μέσα από μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις. Ο δήμαρχος του νομού Χαλκιδικής, Χρήστος Πάχτας παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στις 16 Ιουλίου παρουσιάζεται μια συναυλία-αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία, στο λιμάνι Στρατωνίου.

Από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουλίου η Θερινή Ακαδημία Παλαιάς και Παραδοσιακής Μουσικής Αρναίας, θα παρουσιάσει το «Αλεξάνδρου Συμπόσιο», το οποίο θα περιλαμβάνει συναυλίες, δρώμενα και διαλέξεις.

Στις 25 και 26 Ιουλίου, στην Αμμουλιανή, θα πραγματοποιηθεί το «Ammouliani music camp» της θερινής ακαδημίας.

Από τις 29 έως τις 31 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθούν στις Βαρβάρες συναυλίες των Θ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Χαρούλη, Σ. Μάλαμα και Π. Παυλίδη. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η Ημέρα Παιχνιδιού για τα παιδιά.

Στις 5 Αυγούστου θα εμφανιστεί, στην παραλία Ιερισσού, το μουσικό σχήμα «Δάρνακες», για να παρουσιάσει δικές του συνθέσεις και τραγούδια απ' όλη την Ευρώπη.

Στις 6 Αυγούστου θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Το Γάλα», από το θίασο της Άννας Βαγενά, στην Ιερισσό.

Στις 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων, στην πλατεία Αμμουλιανής.

Στις 14 Αυγούστου, στα αρχαία Στάγειρα, θα δοθεί συναυλία προς τιμήν του Νίκου Παπάζογλου. Η Πολυφωνική Χορωδία Σταγείρων - Ακάνθου του δήμου Αριστοτέλη, θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Αύγουστος θα κλείσει μουσικά στις 20 του μηνός, με το «Άξιον Εστί» των Οδυσσέα Ελύτη - Μίκη Θεοδωράκη και την ερμηνεία του Μανώλη Μητσιά, να παρουσιάζεται στην Ουρανούπολη.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, καθ'όλη τη διάρκεια των θερινών μηνών θα παρουσιάζονται εκθέσεις ζωγραφικής.

(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share