Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Νίκος Γκάτσος ~ Αμοργός (Ολόκληρο)

Ο Νίκος Γκάτσος (8 Δεκεμβρίου 1911 - 12 Μαΐου 1992) ήταν σημαντικός Έλληνας ποιητής, μεταφραστής και στιχουργός.


Read more »

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

H `Σκεπτομένη` Αθηνά

Το ανάγλυφο της <<Σκεπτομένης Αθηνάς>>, (γύρω στα 460- 450 π.Χ) είναι από τα ωραιότερα έργα του αυστηρού ρυθμού.Η Αθηνά στηρίζεται στο δόρυ που κρατά με  το αριστερό της χέρι και παρατηρεί μελαγχολική μια μαρμάρινη πλάκα (επιτύμβια στήλη ή κατάλογος πεσόντων στη μάχη? ).


Read more »

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μαγευτικές φωτογραφίες ζώων μέσα στη μήτρα

O Peter Chinn αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή,και την κατανόηση της γέννησης μέσω της χρήσης 3D υπερηχογραφήματων,νανο-φώτο γραφικές μηχανές και γραφικά υπολογιστών

Είναι παραγωγός του National Geographic,και παρατηρεί την σύλληψη των ζώων στη μήτρα καθώς και την ανάπτυξή τους.












Μπορούν πραγματικά να μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε το πόσο μικρή και εύθραυστη είναι η ζωή.
Read more »

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Από τη φύση με αγάπη (1)

Η φύση όπως γνωρίζεται μπορεί να εκφραστεί,με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο.Γνωρίζατε ότι υπάρχουν λίμνες,βάλτοι, σπήλαια και ακόμη ηλιακές εκλάμψεις σε σχήμα καρδιάς.Μπορεί να πέρασε ο Άγιος Βαλεντίνος αλλά όσοι εργαζόμαστε στον Ηράκλειτο,σας στέλνουμε την αγάπη μας,για την συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια.

Μια σπηλιά σε σχήμα καρδιάς,στη Γιούτα των Η.Π.Α.Το θέρετρο βρίσκεται κοντά στο Εθνικό πάρκο Arches,με τη μεγαλύτερη συλλογή λαξευμένων βράχων στη φύση




Το μικρό νησί της Κροατίας Galesnjak,μήκους περίπου 500 μέτρων,φωτογραφήθηκε από τον Ιαπωνικό δορυφόρο ALOS,στα νερά της Αδριατικής.Χάρη στην αύξηση της δημοτικότητας που προέρχονται από δορυφορικές εικόνες-το οποί εδώ να σημειώσουμε ότι είναι ακατοίκητο,έχει γίνει ο ιδανικός προορισμός για πολλά ζευγάρια.



Μια φάλαινα φωτογραφήθηκε στα νερά του Nunanut,και αποκάλυψε αυτή την σπάνια σε ομορφιά ουρά σε σχήμα καρδιάς,που ετοιμάζεται να βουτήξει κάτω από το νερό.



Το κοράλλι Ebon,στο αρχιπέλαγος των νήσων Marshall,στον Ειρηνικό.Η φωτογραφία λήφθηκε στις 12 Φεβρουαρίου το 2011,από τον αστροναύτη paolo Nespoli,


Συνεχίζεται...






Read more »

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Καλλιτέχνης εμπνέεται,κοιτώντας τα σύννεφα στον ουρανό (Φώτο)

``Όταν ήμουν παιδί,κάποιοι μου είπαν ότι,τα σύννεφα δημιουργήθηκαν από έναν κλόουν που ζει στον ουρανό,έτσι ώστε να μπορεί να διασκεδάζει τα μικρά παιδιά``.

Σε συνεργασία με τη μητέρα φύση ο Martin Feijoo,δημιουργεί έργα τέχνης κοιτώντας τον ουρανό


Δείτε το αποτέλεσμα :























Read more »

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Νόαμ Τσόμσκι ~ Η βιομηχανία κατασκευής υπηκόων (Ολόκληρο βιβλίο)

Στο συναρπαστικό αυτό βιβλίο, ο συγγραφέας, μέσο μιας πληθώρας ντοκουμέντων, καταρρίπτει τον μύθο των ανεξάρτητων ΜΜΕ, τα οποία η προπαγάνδα θέλει θεματοφύλακες της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας, ενώ δεν είναι παρά ένας μηχανισμός ελέγχου της σκέψεως, στην υπηρεσία των συμφερόντων του κράτους και των μεγάλων εταιρειών...
Read more »

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε το βίντεο,με την πρώτη ακρωτηριασμένη pop καλλιτέχνη,που θα σας εκπλήξει

 Η  Victoria Modesta είναι μια Λετονή τραγουδίστρια,και έχει κάνει επίσης καριέρα ως μοντέλο.

Το τελευταίο της videoclip  με τίτλο 'Prototype' με ένα εντυπωσιακό στυλ και δυνατή ηλεκτρονική μουσική,μας επιφυλάσσει μεγάλες στιγμές για το 2015.Η LADY GAGA και η KATY PERRY,θα πρέπει ήδη να είναι νευρικές.

Η συζήτηση που έχει ξεσπάσει,είναι τη δύναμη που έχει το κορίτσι αυτό,που γεννήθηκε με μία σοβαρή εξάρθρωση στο πόδι και στο ισχίο,και πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια λόγω των  θεραπειών που αναγκαζόταν να κάνει.Τελικά οι γιατροί αναγκάστηκαν να τις ακρωτηριάσουν το πόδι,και <<ένιωσα τεράστια ανακούφιση από τους πόνους που με ταλαιπωρούσαν όλα αυτά τα χρόνια>>.


Η Victoria είναι μια έμπνευση για όλους και για αυτούς που γεννιούνται διαφορετικά.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ VICTORIA 



Read more »

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Βακτήρια που ζουν στα smartphone μας.(2)

Στη συνέχεια του σημαντικού άρθρου σχετικά με τα βακτήρια που δημιουργούνται και ζουν στα κινητά μας, μας εμφανίζουν αρρώστιες και συμπτώματα που αναρωτιόμαστε πως μας συνέβη,και καθώς η γνώση και η πληροφορία είναι για τους ενημερωμένους πολίτες,θα συνεχίσουμε τα θέματα υγείας και πρόληψης καθώς τα μηνύματα και οι παρεμβάσεις είναι πολλές από εσάς!!


Σύμφωνα με μια μελέτη του <<American Journal of Infection Control>>,που δημοσιεύθηκε το 2013 ,αυτό το βακτήριο θα είναι μεταξύ των πιο επίμονων στα tablet και στα smartphones,καθώς θα είναι δύσκολο να εξαλειφθεί με το σκούπισμα ενός πανιού.Το παθογόνο αυτό είναι σημαντικός παράγοντας για τον ερεθισμό του παχέος εντέρου,στη δημιουργία διάρροιας,και πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους ή άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.


Μια πλήρης αναφορά στη WIKIPEDIA,στην Αγγλική γλώσσα για το Clostridium difficile colitis.
Read more »

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Λέων Τολστόι ~ Αφέντης και δούλος (νουβέλα) Ολόκληρο βιβλίο

Ο Αφέντης και δούλος είνα νουβέλα του Τολστόι που έγραψε από το 1894-1895, πενήντα πέντε σελίδων και δέκα ενοτήτων, που αναφέρεται στη θυσία του αφεντικού κατά τη διάρκεια μιας νύχτας που παγιδευτήκανε από την χιονοθύελλα του γνωστού ρωσικού χειμώνα.
Στις σελίδες της είναι τοποθετημένο ένα πρόβλημα που θα πάρει αργότερα την πρώτη θέση σ΄όλη την πνευματική δημιουργία του Τολστόι: η αναγέννηση των ανθρώπων εκείνων, που ενώ ανήκουν στις προνομιούχες τάξεις, αντιλαμβάνονται την κοινωνική αδικία, την ηθική ποταπότητα και την ψευτιά του περιβάλλοντός τους.
Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του Τολστόι, ένας τέτοιος άνθρωπος (αδιάφορο αν είναι ο εισαγγελέας Ιβάν Ιλίτς ή ο έμπορος Βασίλη Αντριέϊτς Μπριεχούνωφ ή ο ευγενής Νιεχλιούντωφ στο μυθιστόρημα «Ανάσταση» και το «Πρωινό ενός Τσιφλικά») μπορεί ν΄αρχίσει μια καινούργια «αληθινή ζωή», αρκεί μονάχα να κατανοήσει πως όλη η περασμένη του ζωή είναι «κάτι άλλο».








Read more »

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ωραία Ελένη ~ Μελανόμορφος αμφορέας 540 π.Χ

H θεϊκή ομορφιά της Ελένης συγκίνησε τις καρδιές των πιο ονομαστών παλικαριών της Ελλάδας.και όταν ο Πάρις ήρθε από την Τροία και την έκλεψε από τον άντρα της τον Μενέλαο,όλοι μαζί οι αρχηγοί των Αχαιών ξεσηκώθηκαν,για να τη πάρουν πίσω.ήταν γραμμένο από τη μοίρα η ομορφιά της να γίνει αφορμή του πιο ολέθριου από τους αρχαίος πολέμους,του Τρωικού.


Μελανόμορφος αμφορέας,γύρω στο 540 π.Χ
Μ.Βρετανία,

Read more »

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Γνωρίστε το 20χρονο κορίτσι που μοιάζει καταπληκτικά με τη κούκλα Barbie

Έχουνε πει για αρκετά κορίτσια που έχουν κάνει πλαστικές για να μοιάσουν στην περιώνυμη κούκλα Barbie.

Σήμερα ο Ηράκλειτος,σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε ότι πιο κοντινό κατάφερε να δημιουργήσει η φύση,που να μοιάζει με τη πασίγνωστη κούκλα.

Η Alina Kovaleskaya.από την Οδησσό της Ουκρανίας η οποία έχει γίνει πασίγνωστη από τις φωτογραφίες της στον ιστό.

Η εμφάνιση της προκαλεί σοκ και δέος.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε.ότι υπάρχουν άλλα δύο κορίτσια Valeria Lukyanova and Anastasiya Shpagina ,που είναι πολύ κοντά στο θέμα μας.Αναλυτικά σε επόμενες αναρτήσεις.















Read more »

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Φράντς Κάφκα ~ Αφορισμοί (Oλόκληρο βιβλίο)

Η επιλογή αυτή από τα "Ημερολόγια" και άλλα κείμενα του μεγάλου Τσέχου συγγραφέα συνοψίζει τους κύριους άξονες που διαπερνούν το λογοτεχνικό του έργο: την υπαρξιακή αγωνία, τη μοναξιά απέναντι στις τυφλές δυνάμεις του Κράτους και της κοινωνίας, τις στρεβλές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων - μ' άλλα λόγια, όλα όσα καθιστούν τον Κάφκα (1883-1924) ένα συγγραφέα δραματικά επίκαιρο.
.









Read more »

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η αιώνια αναζήτηση της ομορφιάς

Η κοπιώδης αναζήτηση, το κυνήγι της ομορφιάς, από την αρχαιότητα ως σήμερα, θέλγει δυναστικά τον άνθρωπο. Με διάφορα αθώα αλλά και επικίνδυνα σύνεργα, άνδρες και γυναίκες προσπαθούσαν και προσπαθούν να διορθώσουν φυσικά ελαττώματα ή να διατηρήσουν και να αναδείξουν τα ποθητά τους χαρακτηριστικά. 

Ο καλλωπισμός αποτελεί το κεντρικό θέμα της ενότητας Το έκθεμα του μήνα για το 2015. Θα παρουσιαστούν επιλεγμένα αντικείμενα που εκτίθενται στις συλλογές του Μουσείου και μέσα από αυτά ο επισκέπτης μπορεί να ρίξει μία «αδιάκριτη» ματιά στην αέναη μάχη των ανθρώπων της αρχαιότητας για να πετύχουν την ομορφιά και την αρμονία, να γίνουν ελκυστικοί, να υπογραμμίσουν την κοινωνική θέση ή το αξίωμά τους, αλλά και να παρατείνουν την νεότητα.




ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Read more »

Share