Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Μυστήριο με το γλυπτό του Καθεδρικού ναού της Σαλαμάνκα που απεικονίζει..αστροναύτη.

Το σύμπαν είναι γεμάτο μυστήρια και  που αμφισβητεί  τις τρέχουσες γνώσεις μας.Μια από αυτές είναι ένα σκαλιστό στη Βόρεια είσοδο στον Καθεδρικό ναό της Σαλαμάνκα  στην Ισπανία που ... απεικονίζει έναν σύγχρονο αστροναύτη.Η κατασκευή του ναού άρχισε το 1513 και ολοκληρώθηκε το 1733.



Αμέσως αναρωτιόμαστε τι βλέπουν τα μάτια μας.Οι θεωρίες των αρχαίων λαών για ταξίδια στο χρόνο και διαστημικές βάσεις έρχονται στο μυαλό.

Η Σαλαμάνκα είναι μια πόλη με 2 Καθεδρικούς ναούς.Η ``παλιά μητρόπολη``γνωστή ως ``Catedral Vieja``` και η οποία κατασκευάστηκε περίπου στα μέσα του 12ου αιώνα.Είναι από τους παλαιότερους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης.



Στην είσοδο του ναού εμφανίζεται ο αστροναύτης να τρέχει πλάγια παράλληλα προς την είσοδο.Φοράει μπότες, κράνος,αναπνευστήρα στο στήθος με σωλήνες που εκτείνονται στο πίσω μέρος του κοστουμιού του.Με το δεξί του χέρι πιάνει το αμπέλι που ενεργεί ως λουρί,και το αριστερό ένα κοντινό φύλλο προφανώς για υποστήριξη.Το πρόσωπό του αντικατοπτρίζει μια μάλλον αμήχανη έκφραση.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η λάξευση είναι μέρος μιας αποκατάστασης που έγινε στον ναό το 1992 από τον τεχνίτη Miguel Romero,Ωστόσο οι υποστηρικτές των εναλλακτικών θεωριών θεωρούν ότι ο αστροναύτης είναι πολλούς αιώνες πριν,και ότι κατά την επισκευή ο αστροναύτης υπέστη βλάβη.


Το μυστήριο συνεχίζεται καθότι οι φωτογραφίες της πρόσοψης πριν από την αποκατάσταση είναι δύσκολο να βρεθούν,ρίχνοντας και άλλο νερό στη διαμάχη. Ο αστροναύτης είχε καταστραφεί από βανδάλους  σύμφωνα με τον αρχαίο κώδικα το 2010. Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν τον δείχνουν να του λείπει το δεξί χέρι και κατεστραμμένο το πρόσωπο.Η  ζημιά έχει επισκευαστεί.


Read more »

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Οι καλύτερες και οι πιο περίεργες φωτογραφίες ζώων από το reuters,για το 2014 (1)

Μια σειρά φωτογραφιών από το πρακτορείο reuters,για τις πιο αστείες,πιο περίεργες φωτογραφίες με ζώα που τραβήχτηκαν για το 2014.Θα συνεχιστούν άλλες 2 ή 3 ακόμη αναρτήσεις!!

Η πολική αρκούδα η οποία είναι 27 χρονών,τινάζοντας το νερό μετά από μια βουτιά στην πισίνα του ζωολογικού κήπου της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

Τα πάρκα του Λονδίνου,είναι το ιδανικό μέρος για έναν απογευματινό υπνάκο.Και έτσι η αλεπού που βλέπουμε ξάπλωσε σε ξηρά φύλλα για έναν ήσυχο υπνάκο.

Σε αυτή τη ``ζεστή`` φωτογραφία μια θηλύκια μητέρα γορίλα,φροντίζει το μωρό της.Το συγκεκριμένο είδος (Mbeli) γεννά ένα παιδί κάθε 5 χρόνια,αρχή γενομένης από τα 9-10 χρόνια.

Τα Χριστούγεννα ήρθαν επίσης και για τις αρκούδες,του ζωολογικού κήπου του Αμβούργου στη Γερμανία.Το δώρο τους είναι ένα πεύκο που έχει διακοσμηθεί, με πορτοκάλια,πιπεριές και άλλες λιχουδιές!







Read more »

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Αρχαίος ναός του πολιτισμού των Trypillian, ανακαλύφθηκε στην Ουκρανία

Μια ομάδα αρχαιολόγων από το Ινστιτούτο αρχαιολογίας του Κιέβου,είχαν ανακαλύψει  τα ερείπια ενός ναού 6.000 ετών κοντά στη σημερινή πόλη Nebelivka το 2009,αλλά η τελευταία έρευνα ρίχνει περισσότερο φως στον αρχαίο πολιτισμό.


 Οι αρχαιολόγοι εξερεύνησαν τα ερείπια του ναού του πολιτισμού των Trypillian στην Ουκρανία,και θεωρούν ότι βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία, για τελετουργικές πολύπλοκες θυσίες στο χώρο

Ειδώλιο,μουσείο Τρυπίλλια

Εδώ πληροφορίες για τον πολιτισμό Κουκουτένη και Τρυπίλλια 

Διάφοροι ιστότοποι για περαιτέρω έρευνα

http://www.culture.gouv.fr/culture/arcnat/harsova/en/balk4.htm

http://www.dacia.org/Dacian_Virtual_Museum/The_Earlyest/the_earlyest.html




Read more »

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Βακτήρια που ζουν στα smartphone μας.(σημαντικό άρθρο)

Το αγγίζουμε 150 φορές περίπου την ημέρα,και είναι πιο βρώμικο ακόμη και από τον άξονα της τουαλέτας.Μιλάω για τα κινητά τηλέφωνα,πιστούς συντρόφους και φυσικά σταθερός διανομέας μικροβίων.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι εκεί ζει το 80 % από τα πιο κοινά ανθρώπινα βακτήρια

Ξεκινάμε σήμερα με το πρώτο βακτήριο,και σε επόμενες αναρτήσεις θα συμπληρώσουμε τη λίστα.

Pseudomonas aeruginosa 

Το βακτήριο αυτό είναι πολύ υψηλά στη λίστα,εκείνων που βρέθηκαν σε κινητά τηλέφωνα. Είναι η πιο συχνή αιτία λοιμώξεων από ψευδομονάδα στον άνθρωπο.Τα συμπτώματα αυτών των λοιμώξεων προκαλούν φλεγμονές ακόμα και σήψη.Εάν εμφανιστούν σε κρίσιμα όργανα του σώματος,όπως πνεύμονες ουροποιητικό ή νεφρά,μπορεί να αποβούν μοιραία.

Φυσικά ή λέξη Pseudomonas όπως καταλαβαίνετε βγαίνει από την Ελληνική λέξη ψευδό και από τη λατινική monas που σημαίνει μόνος,ενιαία μονάδα.Επίσης η λέξη aeruginosa είναι λατινική που σημαίνει σκουριά χαλκού.

Τόσα χρόνια,εσείς που μας διαβάζετε,θα έχετε αντιληφθεί την αντικειμενική και την ακεραιότητα των κειμένων μας.Δεν αναπαράγουμε,δεν αντιγράφουμε,ερευνούμε,ψάχνουμε και για αυτό η ενημέρωση δεν είναι συνεχής του ιστού.Αλλά τα θέματα που αναδεικνύουμε και η απήχηση που έχουν στον διαδικτυακό κόσμο,και τα δεκάδες μηνύματα που λαμβάνουμε,μας δίνουν ώθηση για να συνεχίσουμε.Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος,για τα θέματα μας όπως το συγκεκριμένο με τα βακτήρια,αλλά όπως και να  το κάνουμε η γνώση είναι σημαντική,και πολλές φορές ανεκτίμητη όταν έχει να κάνει με την υγεία μας!!

Read more »

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Επιστροφή στο παρελθόν μέσω εικονογραφημένων σχεδίων !

Σε αυτή τη διασκεδαστική σειρά κινουμένων σχεδίων ο  John Holcroft, μας δίνει τα ερεθίσματα για να σκεφτούμε την θέση μας στην κοινωνία,τα προβλήματα και τις εντάσεις μεταξύ των ανθρώπων,Σε αυτή την εξαιρετική σειρά που τους προσδίδει ένα ρετρό στυλ,που θυμίζει μεταπολεμικές αφίσες.

Σε αυτές ο Holcroft,ερμηνεύει με την δική του ματιά την οικονομική κρίση,το ζήτημα της ανεργίας,την εκμετάλλευση των εργαζομένων,την εξάρτηση από το διαδίκτυο.την καθιστική ζωή.Αλλά το ποιο επιπόλαιο θέμα τονίζει την εμμονή με την φυσική εμφάνιση.















Read more »

Share