Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η `Selfie` του αστροναύτη

Ο Mike Hopkins τα Χριστούγεννα του 2014 στέλνει τις ευχές του από το διάστημα με αυτή την θεαματική selfie.Πίσω διακρίνεται η γη αλλά και η μαυρίλα του σύμπαντος.



Read more »

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Σβάστικα (Swastika) Ιστορία-Μορφές-Καταγωγή ~Μέρος 2ο



Μετά την αίσθηση που έκανε το πρώτο μέρος των αναρτήσεων μας,σχετικά με την ιστορία της σβάστικας,και με σεβασμό στους αναγνώστες μας καθότι είχαμε προαναγγείλει την συνέχεια του θέματος,σήμερα προχωρούμε στο δεύτερο μέρος,με υλικό που είμαστε σίγουροι ότι θα συζητηθεί.
Ευχαριστούμε για τα μηνύματά σας, την έμπρακτη συμπαράσταση όλων σας,καθώς και τα δεκάδες μηνύματα που μας στέλνετε.


Ο Μέγας Βούδας με το σύμβολο Manji στο στήθος του




Λεπτομέρεια ενός αρχαίου ναού στην  Ιαπωνία






Η Ινδουιστική θρησκεία έχει πολλά σύμβολα,τα οποία θεωρούνται ευοίωνα και θεία.Από αυτά δύο είναι τα πιο κοινά.Το ένα είναι το Om  ή Aum,και το δεύτερο η σβάστικα.








Η ομάδα των Ινδιάνων Chilocco,το 1909 που συμμετείχε  στους αγώνες μπάσκετ.



Ο Δαλάι Λάμα


Ένας Ορθόδοξος ιερέας από την Αιθιοπία .


Read more »

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Aρχαίο πρόσωπο βρέθηκε στη Γροιλανδία (φώτο ~ βίντεο)

Όπως γνωρίζεται οι πιο πολλοί από εσάς  μια απλή αναζήτηση στο GOOGLE EARTH,μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική.Αυτά που μπορείτε να βρείτε μπορεί να σας εκπλήξουν.όπως για παράδειγμα το γιγαντιαίο πρόσωπο που ανακάλυψαν στην Γροιλανδία.


Είναι περίπου 191 μίλια δηλαδή 307 χιλιόμετρα περίπου.Στο πρόσωπο διακρίνουμε ότι έχει σπασμένη μύτη σε δύο σημεία,και δείχνει ότι ήταν μαχητής.Επίσης έχει ένα φτερό σαν στέμμα,το οποίο δείχνει ότι ήταν ηγέτης μιας φυλής ανθρώπων.




Στην περιοχή πάνω από το κεφάλι (στο καπέλο) μπορείτε να παρατηρήσετε και άλλα μικρότερα πρόσωπα.


Η ανακάλυψη έγινε εχθές 25 Σεπτεμβρίου 2014 !!!



Read more »

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Κρυφά μηνύματα στα πιο διάσημα λογότυπα (1)

Αν ρίξουμε μια πιο προσεχτική ματιά στο λογότυπο του πιο διάσημου αναψυκτικού στον κόσμο,θα διακρίνουμε μέσα του την σημαία της Δανίας


.
Είναι σύμπτωση ?Από ότι γνωρίζουμε πάντως η χώρα της Δανίας είναι γνωστή ως <<η πιο ευτυχισμένη στον κόσμο>>.!!!

Read more »

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Kάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα,και κάποιοι από την πολλή τροφή

Η διανομή τροφίμων στον πλανήτη,δεν είναι συμβατή με έναν κόσμο που κατοικείται από όντα που εξελίχθηκαν και είναι ευφυέστατα.

Αυτό είναι το μήνυμα του 10ου παγκοσμίου συνεδρίου για το μέλλον της επιστήμης με τίτλο ``Η εξάλειψη της πείνας-Για ένα κόσμο χωρίς πείνα``που πραγματοποιήθηκε στην Βενετία στις 18-20 Σεπτεμβρίου.

Είναι ένα θέμα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε,γιατί χωρίς την επαναεξισσορόπηση των πόρων των τροφών δεν υπάρχει μέλλον,όχι μόνο για εκείνους που υποφέρουν αλλά για όλους μας.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός σήμερα χωρίζεται σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που πεινούν και υποφέρουν από υποσιτισμό,και 2 δις που αρρωσταίνουν και πεθαίνουν από υπερκατανάλωση τροφής.

Τα επόμενα χρόνια η κατάσταση θα επιδεινωθεί.Ήμασταν έξι δισεκατομμύρια στις αρχές του αιώνα,τώρα είμαστε 7 δις και αναμένεται θα γίνουμε 9 δις εως το 2050.Η αύξηση αυτή του πληθυσμού θα συμβεί κυρίως στην Αφρική και στην Ινδία,όπου τα τρόφιμα είναι λίγα,αλλά και στην Κίνα.

Σε αυτό το αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που πρέπει να τρώνε.πρέπει να προσθέσουμε και 4 δισεκατομμύρια εκτρεφόμενα ζώα,που προορίζονται κυρίως  για να γίνουν τροφή στο Δυτικό κόσμο,και ο προορισμός είναι να αυξήσουν σταδιακά τον αριθμό αυτό.

Αναμένεται ότι η ζήτηση για το κρέας σε όλο τον κόσμο θα αυξηθεί από 220 εκατομμύρια τόνους σε 460 εκατομμύρια τόνους.Είναι συγκλονιστικό : αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων,των ζώων, ενώ τα τρόφιμα και το νερό λιγοστεύουν.


Πρέπει να δράσουμε τώρα,αντιμετωπίζοντας το θέμα των τροφίμων με ένα νέο τρόπο,που να αφορά ταυτόχρονα τους τομείς της τεχνολογίας.της γενετικής,το περιβάλλον,την ιατρική και την οικονομία.

Η πείνα είναι παγκόσμιο πρόβλημα,που απαιτεί αναδιοργάνωση του πλανήτη,σύμφωνα με μια ενιαία συλλογική στρατηγική.Δεν είναι δυνατόν μια χώρα ή μια ομάδα να λαμβάνουν αυτόνομα αποφάσεις στον τομέα της διατροφής.

Η σχέση του ανθρώπου με τρόφιμα πρέπει να αλλάξει,και πρέπει να τρώμε δείχνοντας σεβασμό στην παγκόσμια ισορροπία του περιβάλλοντος.Πώς?Πρώτα από όλα μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος.

Σήμερα ένας Αμερικανός καταναλώνει κατά μέσο όρο 120 κιλά κρέατος ετησίως,δηλαδή ένα ολόκληρο ζώο.


Περίπου 150 εκατομμύρια τόνους δημητριακών κάθε χρόνο,που ισούται με το 50 % του συνόλου και το 75 % των προϊόντων σόγιας στον  κόσμο,χρησιμοποιείται για την διατροφή των ζώων που προορίζονται για σφαγή,και στη συνεχεία στο πιάτο μιας μειοψηφίας ανθρώπων.Και δεν είναι μόνο τα τρόφιμα αλλά και το νερό,ένας άλλος σπάνιος πόρος ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο.

. Για να αποκτήσουμε ένα κιλό κρέας απαιτείται περίπου 15 χιλιάδες λίτρα νερού,ενώ για ένα κιλό δημητριακών (και ως εκτούτου ψωμί) κάτι λιγότερο από 1.000 λίτρα νερού.Επιπλέον ενώ τα φυτά μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο,τα ζώα κάνουν το αντίθετο,και πάνω από τον αέρα μολύνουν τα ποτάμια με τα πτώματα τους

Τέλος το κρέας είναι κακό για την υγείας σας..Έρευνες έχουν δείξει ότι υψηλή κατανάλωση κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου,και άλλες μελέτες εμφανίζουν τον ίδιο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Εναλλακτικά της σαρκοβόρας διατροφής η χορτοφαγία όχι μόνο δε βλάπτει,αλλά μας προστατεύει από πολλές ασθένειες συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.Βρήκανε αντικαρκινικά μόρια στα φυτά. η περιεκτικότητα λυκοπενίου στις ντομάτες,προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη,οι καρεχίνες του τσαγιού,η ρεσβερατρόλη των σταφυλιών είναι προστατευτικές έναντι πολλών μορφών καρκίνου,αλλά και η ινδόλη-3- καρβινόλη από τα λαχανικά προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού
.
Πέρα από την ογκολογία, μια χορτοφαγική διατροφή μας βοηθά να παραμείνουμε υγιείς,που πλέον είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο,λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένο λίπος.

Πιστεύω ότι είναι πλέον μια αναγκαιότητα του Πλανήτη μας,και για το άτομο,και πρέπει να ξεκινήσουμε μια ευρεία εκπαιδευτική δράση στον τομέα αυτό,ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους,που πρέπει να  δείξουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής ευθύνης...

Η δεύτερη κίνηση που πρέπει να κάνουμε,είναι να προωθήσουμε μια πιο βιώσιμη γεωργία και πιο παραγωγική.Και εδώ μπορούμε να βρούμε παρηγοριά στη γενετική και τις νέες τεχνολογίες που προσφέρει η βιοτεχνολογία.

Ωστόσο η ιατρική επιστήμη με όλες τις έρευνές της και γνώσεις της,είναι ανίσχυρη όταν οι διαπιστώσεις δεν συνοδεύονται από μια αλλαγή πορείας της πολιτιστικής διατροφής των ανθρώπων,προς μια πιο βιώσιμη και φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.


Read more »

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Χούλιαν Ντελ Κάσαλ ~ Ελένη (Julian Del Casal ~ Elena )

Ο Χούλιαν Ντελ Κάσαλ ήταν από  τους πιο σπουδαίους Κουβανούς ποιητές ,με μεγάλη επιρροή στο λογοτεχνικό κοινό της χώρας του αλλά και στην Λ.Αμερική.Έχει γράψει καταπληκτικά ποιήματα,και ανάμεσα σε αυτά δύο με το οποία εξυμνεί την Ωραία Ελένη της Σπάρτης αλλά και αυτόν που τα έβαλε με τους θεούς,για χάρη των ανθρώπων Προμηθέα.


Δημιουργήσαμε ένα βιντεάκι με το πρώτο του ποίημα,και τις επόμενες μέρες έχει συνεχεία ο PROMETEO.






Read more »

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

H Σουηδική ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα Akropolis IF

Η Akropolis IF ιδρύθηκε το 1968,και βρίσκεται στην πόλη της Στοκχόλμης.


Εδώ και τέσσερις δεκαετίες συνεχίζει τις προσπάθειες για να γαλουχήσουν τους επόμενους ποδοσφαιριστές,αλλά και τους πολίτες που θα ενταχθούν στην κοινωνία.Με ρίζες από τη δεκαετία του 1960,η μακρά ιστορία του συλλόγου είναι γεμάτη με διασκέδαση,συναρπαστικές και χαρούμενες στιγμές.

Από το 2009 υπήρξε συμφωνία με την μεγαλύτερη Σουηδική ποδοσφαιρική ομάδα AIK.και είναι επίσημα συνεργάτες ανταλλάσσοντας υλικό και τεχνογνωσία.



Φυσικά τα χρώματα της ομάδας είναι το μπλε και το άσπρο και ως σύμβολο είναι η Ακρόπολη των Αθηνών.




Πρόεδρος είναι ο Έλληνας Λάμπρος Μήτσης,και αντιπρόεδρος ο Τάσος Γιαλαβούζης.


Φέτος η ομάδα αγωνίζεται Division 2 North Svealand.


Η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας


Read more »

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Σβάστικα (Swastika) Ιστορία-Μορφές-Καταγωγή ~Μέρος 1ο

Η σβάστικα είναι ένα αρχαίο σύμβολο,που ανήκει στην ιστορία της ανθρωπότητας,που ήταν σύμβολο της ειρήνης,της ισχύς,της ζωής και της προστασίας του θεού ήλιου.

Μπορούμε να το βρούμε  σε πολλά μέρη της μητέρας γης,σε πολλές διαφορετικές μορφές. Σας σύμβολο υπάρχει για πάνω από 10.000 χρόνια.Πολλοί πιστεύουν ότι το σύμβολο Swastik,προήλθε από τους εξωγήινους ή από άλλα ουράνια όντα σαν ένα είδος προστασίας,προς το ανθρώπινο είδος.

Από αυτήν την ανάρτηση ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ  ξεκινά ένα ταξίδι,που θα διαρκέσει πολύ καιρό,καθώς το υλικό που διαθέτουμε σχετικά με τη προέλευση της Σβάστικα είναι τεράστιο,και το οποίο θα το μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.Ανατολή-Ινδίες,Ιάπωνες-σαμουράι,Ινδουιστικές θρησκείες,Βουδαπέστη-Δαλάι Λάμα,αρχαία Ελλάδα, θα παρελάσουν από τις οθόνες σας και το blog μας,ψάχνοντας το σύμβολο το οποίο επαναλαμβάνω είναι ένα σύμβολο ισχυρό, της ζωής,θετικό, και να δώσουμε τις απαντήσεις που ψάχνουν πολλοί ερευνητές, και για να είστε ενημερωμένοι στο θέμα που τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν καθημερινά στην επικαιρότητα και είναι αντικείμενο λογομαχιών και επιθέσεων μεταξύ χρηστών του διαδικτύου.Την αφορμή για την έρευνα μας την έδωσε μια συζήτηση που είχαμε με αναγνώστες των σελίδων μας,και μας ζήτησαν να ερευνήσουμε το θέμα.Περιμένουμε τις όποιες τυχόν ερωτήσεις σας,τη δική σας ματιά,πιθανό υλικό αν διαθέτετε και τη γνώμη σας για το θέμα  που προβάλουμε.


Καλό ταξίδι



Ο Γκανέσα (σανσκριτικά: 'गणेश), γνωστός και ως Γκανές ή Βιναγιάκα, ο θεός με το κεφάλι ελέφαντα, είναι μια από τις γνωστότερες αναπαραστάσεις θεότητας στον Ινδουισμό. Είναι ο θεός της σοφίας, των τεχνών, των γραμμάτων, κύριος του ξεκινήματος και της υπερπήδησης των εμποδίων.
Η λατρεία του άρχισε από τον 4ο-5ο αιώνα και στη συνέχεια επεκτάθηκε. Σήμερα είναι η δημοφιλέστερη θεότητα στην Ινδία και η λατρεία του έχει επεκταθεί και σε άλλα κράτη. Στην Ινδία, η λατρεία του Γκανέσα θεωρείται συμπληρωματική προς τη λατρεία άλλων θεοτήτων και έχει διαδοθεί και στις άλλες θρησκευτικές ομάδες εκτός των Ινδουιστών.
Θεωρείται γιος του Σίβα και της Παρβάτι (αν και υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις) και παρουσιάζεται με τον ένα χαυλιόδοντα σπασμένο.
Όπως διαπιστώνουμε πάνω από το στέμμα,αριστερά και δεξιά είναι σχεδιασμένες δύο σβάστικες.


Σε αυτή την αποτύπωση,βλέπουμε Ιάπωνες σαμουράι,όπου ο επικεφαλής με την μπλε πανοπλία κρατά στο αριστερό του χέρι ένα κοντάρι που έχει σχεδιασμένο πάνω του μια σβάστικα,Είναι σαν το έμβλημα της συγκεκριμένης ομάδας σαμουράι.





Aυτό που βλέπουμε,είναι ένα απλό ραδιοφωνάκι,το οποίο έχει χώρα κατασκευής την Κίνα και έχει χαραγμένο πάνω του τον Βούδα, και φυσικά  το παρεξηγημένο σύμβολο της σβάστικας.





Συνεχίζουμε το ταξίδι μας,και ερχόμαστε στην Ευρώπη,και συγκεκριμένα στην Ουγγαρία,όπου σε αυτό το μπαλκόνι στη Βουδαπέστη είναι χαραγμένη η σβάστικα.




Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο,που γράφτηκε από άγνωστο συγγραφέα το 1919.






Και τώρα περνάμε στην Σουηδία,σε μια πόλη 51.000 κατοίκων την Vasastaden,που βρίσκεται στην Στοκχόλμη,όπου διαπιστώνουμε τη σβάστικα στην είσοδο του σπιτιού.



Σε αυτό το σημείο,τελειώνουμε το πρώτο μέρος της θεματολογίας σχετικά με την σβάστικα.θα ακολουθήσουν άλλα 3 τρία,τουλάχιστον μέρη,με πιο πολλές λεπτομέρειες, και πολύ πολύ ανατρεπτικό και άγνωστο για το Ελληνικό κοινό, υλικό...

Read more »

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Σπάνιος θησαυρός βρέθηκε στην ανασκαφή του Κόλτσεστερ

Κοσμήματα μιας πλούσιας γυναίκας από την Ρώμη,βρέθηκαν στις ανασκαφές στο Κόλτσεστερ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα του είδους του που έχουν βρεθεί στη Βρετανία.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να θάφτηκαν για να τα φυλάξουν,πριν  καταστραφεί η πόλη από τις επιδρομές του στρατού της βασίλισσας Boadicea.

H Εμμα Holloway από το πανεπιστήμιο του Κόλτσεστερ

Τα κοσμήματα αποτελούνται από τρία χρυσά περιβραχιόνια,μια ασημένια αλυσίδα κολιέ,δύο ασημένια βραχιόλια,ένα ασημένιο περιβραχιόνιο και ένα μικρό σακουλάκι με κέρματα.

Βρέθηκε επίσης ένα μικρό κουτί με κοσμήματα που περιέχουν δύο σύνολα από χρυσά σκουλαρίκια και τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια.



Boudica (60 ή 61 μ.Χ) , επίσης γνωστή ως Boadicea
,ήταν βασίλισσα της Βρετανικής φυλής Iceni,μια Κέλτικη φυλή που ξεσηκώθηκε εναντίον των κατοχικών δυνάμεων της Ρωμαικής αυτοκρατορίας.


Η βασίλισσα Boadicea


Read more »

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Το εκθαμβωτικό άγαλμα του γίγαντα Πολύφημου,στη βίλα του αυτοκράτορα Τιβέριου

Τα γλυπτά Sperlonga,είναι πολύπλοκα σύνολα αρχαίων γλυπτών,που ανακαλύφθηκαν το 1957 στα γήπεδα τη βίλας του αυτοκράτορα Τιβέριου,στην πόλη Sperlonga,που βρίσκεται στην ακτή μεταξύ Ρώμης και Νάπολης.Τα γλυπτά ήταν τοποθετημένα σε ομάδες,στο εσωτερικό ενός μεγάλου σπηλαίου,με θέα τη θάλασσα,που χρησιμοποιούνταν (μάλλον)από τον Τιβέριο ως χώρος δείπνου.


Σχέδιο της βίλας και της σπηλιάς
Τα γλυπτά έχουν ανασκευαστεί,και έχουν τοποθετηθεί πάλι σε ομάδες,και παρουσιάζουν θέματα και επεισόδια από τον Ομηρικό ήρωα Οδυσσέα,χρονολογούνται την Ελληνιστική περίοδο,αλλά γενικά πιστεύεται ότι είναι της Πρώιμης αυτοκρατορικής περιόδου.



Οι ιστορικοί Τάκιτος και Suetonius,έγραψαν ότι το σπήλαιο κατέρευσε,το 26 μ.Χ,σκοτώνοντας τον Τιβέριο,και τα αγάλματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές,αλλά με την σύγχρονη τεχνολογία έχουν ανακατασκευαστεί πολλά.


Το 1963 ιδρύθηκε ένα μουσείο,όπου μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει όλα σχεδόν τα αγάλματα.



Στο πίσω μέρος της σπηλιάς,και προς τα δεξιά,βρέθηκε το εκτυφλωτικό άγαλμα με τον Κύκλωπα Πολύφημο (τον μονόφθαλμο γίγαντα)με τον Οδυσσέα και τους άντρες του.


Read more »

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Εντυπωσιακά τρισδιάστατα γλυπτά μόνο με ένα φύλλο χαρτιού (Φώτο)

Tα σχέδια του Αλέξανδρου (Alessandro) Diddi, φαίνεται ότι τα στοιχεία είναι έτοιμα να ``πηδήξουν`` έξω από το χαρτί,αλλά στην πραγματικότητα αλληλοεπιδρούν και ξεφεύγουν από τον  κόσμο τον δύο διαστάσεων.Δεδομένου ότι βλέπετε το πρόσωπο ενός μάγου,και καθώς περιηγείσται , και αναρωτιέστε που είναι η παγίδα.Δεν υπάρχει τέχνασμα,μόνο η εξαπάτηση του εγκεφάλου,που είναι συνηθισμένος να βλέπει την πραγματικότητα μέσα από συγκεκριμένες παραμέτρους,όπως εξηγεί ο ίδιος.











 
 Η τεχνική αυτή ονομάζεται anamorphism (αναμορφισμός) από τις Ελληνικές λέξεις άνω = πάνω και από τη λέξη μορφή =σχήμα, και χρησιμοποιείται από την εποχή του Leonardo da Vinci.Στη δίκη μας περίπτωση ο Alessandro Diddi,χρησιμοποιεί μόνο ένα φύλλο χαρτιού,που μπορεί να τεντωθεί,να διπλωθεί ή και να κοπεί.


 Το πιο δύσκολο μέρος της σύνθεσης  της τελικής σκηνής είναι ότι το σχέδιο πρέπει να έχει ακρίβεια χιλιοστού.Συχνά χρειάζονται περισσότερα από 50 λήψεις για να πάρουμε το τέλειο πλάνο.Για παράδειγμα στο σχεδιασμό του μπουκαλιού με το νερό,χρειάστηκαν δεκάδες προσπάθειες για νε έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.



Ο συγγραφέας Alessandro Diddi γεννήθηκε το 1970,αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών τεχνών της Πίζας, και παρακολούθησε αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία.Εργάζεται σε μια βιομηχανία μεταποίησης χαρτιού για περίπου είκοσι χρόνια,και είναι ανεξάρτητος σχεδιαστής και γραφίστας.Έχει έρθει κοντά στον αναμορφισμό εδώ και περίπου ένα χρόνο.Από τις 19 Ιουλίου μερικά από τα έργα του εκτίθενται στο Master of Illusion της Σάντα Μόνικα.
Οι διαδικτυακοί μας φίλοι από την Ιταλία είναι αρκετοί καθημερινά,σύμφωνα με τα στατιστικά που δίνει η GOOGLE,και είναι ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά το έργο του Dd , όσοι επισκεφτείτε την γείτονα χώρα και έχετε αποφασίσει να κάνετε  διακοπές στην Ιταλία,και σας ενδιαφέρει το αντικείμενο επισκεφτείτε την gallery,και φέρτε μας υλικό να το ανεβάσουμε στην σελίδα.Οι όσοι βρεθείτε στις Η.Π.Α περάστε από εδώ.



Read more »

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ναός του Βάκχου στο Λίβανο ((بعلبك)) (Φώτο)

O ναός του Βάκχου ήταν ένας από τους 3 κύριους ναούς σε ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα της κλασικής αρχαιότητας στο Baalbek του Λιβάνου.Ο ναός ήταν αφιερωμένος στον Βάκχο,(που είναι επίσης γνωστός ως Διόνυσος) Ρωμαϊκός θεός του κρασιού.Θεωρείται ως ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς στον κόσμο και είναι μεγαλύτερος από τον Παρθενώνα.


Το ιερό το ανέθεσε ο αυτοκράτορας Antoninus Pius  σε αρχιτέκτονα ο οποίος το όνομα του δεν έμεινε γνωστό στην ιστορία,το 150 μ.Χ και είναι χτισμένος κοντά στην αυλή και μπροστά από το ναό του Jupiter-Baal.Όταν το συγκρότημα των ναών έπεσε σε παρακμή,ο ναός του Βάκχου προστατεύτηκε από τα συντρίμμια των υπολοίπων.Ο ναός έχει μήκος 66μ,πλάτος 35μ και 31 μέτρα ύψος.Οι τοίχοι του κοσμούνται από 42 ραβδωτές Κορινθιακές στήλες,δεκαεννιά από τις οποίες βρίσκονται ακόμη όρθιοι,και στέκονται σε 19 μέτρα ύψος.Στο εσωτερικό ο σηκός είναι διακοσμημένος με Κορινθιακούς ημικίονες, που πλαισιώνουν δύο επίπεδα με κόγχες σε κάθε πλευρά,που περιέχει σκηνές από τη γέννηση και τη ζωή του Βάκχου.


Το 1984 πολλά από τα ερείπια του Baalbek χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς


 Παρακάτω σας παραθέτουμε πλούσιο φωτορεπορτάζ ~!












.
Read more »

Share