Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η εικόνα της ημέρας ( Svalbard Νορβηγία.)

Ένας ερευνητής από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Polar (ΜΚΙ),παίρνει απο κοντά και προσωπικά μια πολική αρκούδα,ως μέρος της αποστολής  2014 NPI και  WWF-Canon .στο Svalbard της Νορβηγίας.
Το 2014 οι αποστολές NPI και το WWF-Canon,σχεδιάζουν να μελετήσουν το λιώσιμο των πάγων,και πως επηρεάζει το κυνήγι των πολικών αρκούδων.
Πατήστε για μεγαλύτερη ανάλυση



Read more »

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Το αίνιγμα της πέτρας Winnipesaukee

Η μυστηριώδης πέτρα της λίμνης Winnipesaukee είναι ένα  υποτιθέμενο <<τεχνούργημα εκτός τόπου>> που ανακαλύφθηκε το 1872 κατά τη διάρκεια της εκσκαφής για την κατασκευή ενός φράχτη.Η Εποχή του Λίθου, ο σκοπός και οι δημιουργοί του είναι άγνωστες.
 Η πέτρα βρίσκεται σήμερα στο New Hampshire History..

Το 1872, μια ομάδα εργαζομένων που έκανε  εκσκαφές για την κατασκευή του φράχτη στην περιοχή της λίμνης Winnipesaukee στο New Hampshire, ήρθαν σε επαφή με ένα αντικείμενο που έμοιαζε εκτός τόπου 


 Ήταν μια αινιγματική μαύρη πέτρα,σε σχήμα αυγού με μια σειρά από παράξενα γλυπτά,συμπεριλαμβανομένου ενός προσώπου,μια teepee (τυπική σκηνή των ιθαγενών Αμερικανών), ένα στάχυ, έναν φαύλο κύκλο και άλλα αινιγματικά σύμβολα.

 Όταν παρουσιάστηκε με τους ειδικούς,προέκυψαν αμέσως κάποια ερωτήματα :
Ποιός έκανε την πέτρα,γιατί.Πόσο αρχαία είναι και τι είναι όλα αυτά τα σκαλίσματα επάνω του.

Όπως γράφτηκε  στην επίσημη ιστοσελίδα του New Hampshire History,την περιέγραψαν ως μια πέτρα<<αξιοσημείωτο ινδικό λείψανο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του επιστημονικού κόσμου."




 Η πέτρα εξαγοράστηκε από τον Seneca Augustus Ladd, φυσιοδίφη και συλλέκτη του οποίου μπορείτε να διαβάσετε τη βιογραφία του cowhampshireblog.com."Ο κ. Ladd έχει ήδη στην κατοχή του μια μεγάλη ιδιωτική συλλογή από έργα τέχνης

Ο  Ladd πέθανε το 1892, και το 1927, η κόρη του Φράνσις Ladd Coe δώρισε την πέτρα στο New Hampshire Historical Society.Η πέτρα, που περιβάλλεται από καθρέφτες για να επιτρέπεται  η παρατήρηση των συμβόλων,  εκτίθεται σήμερα  στο Μουσείο του New Hampshire History.


 Η πέτρα έχει 10 εκατοστά ύψος και εφτά εκατοστά πλάτος.όλα τα σύμβολα είναι χαραγμένα και έχει γίνει αντικείμενο διαφορετικών ερμηνειών.Από τη μια πλευρά εμφανίζονται σύμβολα που μοιάζουν με ανεστραμμένα βέλη,ένα φεγγάρι,κάποιες τελείες και μια σπείρα.Η άλλη πλευρά δείχνει ένα σιτάρι spiha και ένας κύκλος με τρία στοιχεία, ένα εκ των οποίων μοιάζει με το πόδι του cervo.Η Αμερικανική φυσιολατρική εταιρεία πρότεινε ότι η πέτρα θα μπορούσε να είναι συνθήκη μεταξύ δύο φύλλων.Άλλοι έχουν σκεφτεί ότι μπορεί να είναι Κελτικής προέλευσης ή Inuit.

 Ο Wesley Balla,  διευθυντής των συλλογών και των εκθέσεων του New Hampshire Historical Society, δήλωσε ότι η ιστορία της ανακάλυψης αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν τα αρχαιολογικά ευρήματα του 19ου αιώνα,όπου το επίκεντρο ήταν αντικείμενο και όχι οι λεπτομέρειες του πλαισίου,όπως το βάθος του εδάφους αν υπήρχε κάτι άλλο στην περιοχή ανακάλυψης ή άν ήταν μακριά από την λίμνη.Όλα αυτά έχουν χαθεί δήλωσε ο Balla.

Read more »

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Σαράντος Καργάκος ~ Αλεξία (Ολόκληρο βιβλίο)

Το βιβλίο αυτό, όπως και η «Αλαλία», τάραξε για μια ακόμη φορά τα λιμνασμένα νερά κι έδειξε ότι γλωσσικά ο ελληνικός λαός, εξ αιτίας των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων / απορρυθμίσεων, θύμιζε και θυμίζει τον «Γυμνό Βασιλιά» του Κίπλινγκ. Μια γυμνότητα χωρίς κάλλος. Η Ελληνική γλώσσα μετασχηματίζεται σε φάντασμα που περπατά πίσω από το πτώμα του.



Έτος Έκδοσης: 
1993
ISBN: 
960-01-0307-0
Εκδoτικός Οίκος: 
Gutenberg


Σαράντος Καργάκος ~ Αλεξία by Ηράκλειτος Εφέσιος
Read more »

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η ερευνήτρια αστρολογίας και αριθμολογίας Φαίη Μωράκη στην Σφαίρα Της Έρευνας (Σάββατο 26-04 στις 22:00)

Στα πλαίσια των θεματικών βραδιών <<Ενεργοποίησε τον καινούργιο εαυτό σου>> το Σάββατο Η Σφαίρα Της Έρευνας με καλεσμένη την εξαίρετη ερευνήτρια αστρολογίας-μεταφυσικής-μελλοντολογίας.  Φαίη Μωράκη  να μιλήσουμε  για αστρολογία και αριθμολογία

Αλήθειες και μύθοι για την αστρολογία,
Αριθμολογία και Πυθαγόρας.
Τι μπορεί να προβλέψει η αστρολογία?
Ποια η επίδραση των 2 εκλείψεων του Απριλίου;
Μπορούμε να προβλέπουμε το μέλλον;
Ποια η δύναμη των αριθμών;
Πως μπορεί να βοηθήσει η αστρολογία σε θέματα υγείας; 
Μπορούμε μεσώ της αστρολογίας και των αριθμών να δούμε εαν ταιριάζουμε με τον σύντροφο μας 
Κατα την αστρολογία πως θα κινηθεί το μέλλον της ανθρωπότητας την επόμενη περίοδο;


Αυτά και άλλα πολλά το βράδυ του Σαββάτου 26-04 στο  μοναδικό ραδιόφωνο που σκέφτεται.

Επιμέλεια, παρουσίαση εκπομπής  Ηράκλειτος, και ο ειδικός συνεργάτης κ.Νικόλαος Βούζας.

Ηράκλειτος Εφέσιος
Supernovaradio.gr
Twitter

Read more »

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Οι αρετές της Λουκρητίας.(Τραγωδία πόθου)


Οι στρατηγοί της Ρώμης,που έλειπαν στα πεδία των μαχών,σε μια στιγμή μεγάλης ανάπαυλας άρχισαν να μιλούν για της γυναίκες τους που είχαν αφήσει πίσω,και να αναρωτιούνται τινος η γυναίκα ήταν η πιο ενάρετη.



Αποφάσισαν λοιπόν να πάνε μέχρι τη Ρώμη να δουν τι έκαναν οι σύζυγοί τους.Εκεί τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη :τις βρήκαν να γλεντάνε και να έχουν συνάψει σχέσεις,με τους άντρες που είχαν μείνει πίσω στην πόλη ` όλες εκτός από μία.Η Λουκρητία,σύζυγος του Κολλατίνου.


Η Λουκρητία ήταν στο σπίτι της και ύφαινε γαλήνια.Μόλις την είδε ο στρατιώτης Σήξτος Ταρκίνιος ένιωσε να τον κυριεύει πάθος για την Λουκρητία.Απαίτησε λοιπόν να κάνουν έρωτα,λέγοντάς της ότι αν δεν ενέδιδε,όχι μόνο θα τη σκότωνε,αλλά και θα την ατίμωνε,σκοτώνοντας μια σκλάβα και βάζοντας αυτό το ποταπό πλάσμα στο κρεβάτι της.


Η Λουκρητία υπέκυψε αλλά φρόντισε να ενημερώσει τον Κολλατίνο.Εκείνος έσπευσε στο σπίτι και όσο και αν προσπάθησε να την πείσει,ότι δεν είχε κάνει κάτι εκείνη κάτι κακό όμως η Λουκρητία δεν άντεχε να ζήσει άλλο.



Τραβώντας ένα μαχαίρι που είχε κρύψει κάτω από τα ρούχα της,αυτοκτόνησε.
Read more »

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Άγαλμα Ελληνίδας θεάς βρέθηκε στην Τουρκία

Το άγαλμα πιστεύετε ότι ανήκει την θεά Δήμητρα,βρέθηκε σε ανασκαφή στην πόλη Simav της επαχίας Kütahya Province,στην Δυτική Τουρκία.


Το άγαλμα ζυγίζει 610 gr, έχει ύψος 2,8 μέτρα,και ανακαλύφθηκε από δύο Τούρκους οι οποίοι έκαναν παράνομες ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή που βρέθηκε το άγαλμα.Οι δύο άντρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο.

Η κεφαλή του αγάλματος και ο βωμός που λείπουν,βρέθηκαν αργότερα σε ένα σπίτι στο κέντρο της πόλης.

Read more »

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Παυσανίας ~ Ελλάδος Περιήγησις Ατιικά (Ολόκληρο βιβλίο)


 Ο Παυσανίας ήταν Έλληνας περιηγητής και γεωγράφος του 2ου αι., ο οποίος έζησε στους χρόνους του Αδριανού και του Μάρκου Αυρήλιου. Είναι διάσημος για το Ελλάδος περιήγησις, ένα εκτενές έργο που περιγράφει την αρχαία Ελλάδα με μαρτυρίες από πρώτο χέρι και αποτελεί σοβαρό σημείο σύνδεσης μεταξύ της κλασικής φιλολογίας και της σύγχρονης αρχαιολογίας
.
Μεταφρασμένο στα Γαλλικά το 1731





Παυσανίας ~ Ελλάδος Περιήγησις Ατττικά


Read more »

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Γλυπτό αρχαίου Σαμάνου ανακαλύφθηκε στο Μεξικό

Φύλαγε έναν τάφο για πάνω από 1.500 χρόνια.Και μόλις τώρα ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψαν ένα γλυπτό σαμάνου,σε ένα υπόγειο ταφικό θάλαμο στην πολιτεία  Colima, στο Μεξικό.


Το γλυπτό 1.500 ετών απεικονίζοντας έναν Σαμάνο.

 Είναι ασυνήθιστο,να βρίσκεται ένα τέτοιο άγαλμα άθικτο,διότι πολλά έχουν πέσει στα χέρια επιδρομέων τάφων στο πέρασμα των αιώνων.





Το γλυπτό έχει μακρύ πρόσωπο,και κρατάει όπλο,-ίσως ένα τσεκούρι-για τη φύλαξη του τάφου.


Ο αρχαιολόγος Marco Zavaleta στην είσοδο του ταφικού χώρου

 
Ανακαλύφθηκε από τους αρχαιολόγους του Εθνικού Ινσιτούτου Αρχαιολογίας και  Ιστορίας(INAH) ,οι οποίοι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που είδαν το γλυπτό.




Ο αρχαιολόγος  Marco Zavaleta εξήγησε ότι το γλυπτό βρέθηκε στην είσοδο,ενος υπόγειου ταφικού χώρου,στο Villa de Alvarez
 
Ο χώρος των ανασκαφών που παρέμεινε σε ηρεμία για πάνω από 1.500 χρόνια


<<Όσον αφορά την εικόνα του σαμάνου,βρέθηκε σε όρθια θέση,και κρατά κάποιο είδους όπλου ,πιθανώς ένα τσεκούρι.Είχε τοποθετηθεί,ακριβώς στην είσοδο,προς την κρύπτη.


  
Υπάρχει μαι θεωρία,ότι οι τάφοι χρησιμοποιήθηκαν ως φόρο τιμής στους προγόνους τους,

Read more »

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Πως να αλλάξετε τη ζωή σας ( Σάββατο 5-04 ~ Η Σφαίρα Της Έρευνας στις 22:00)

Είσαι έτοιµος για την  µεγαλύτερη  πρόκληση  της  ζωής  σου
Είσαι  έτοιµος  να  αναλάβεις   την  ευθύνη;
Αυτογνωσία.
Τρόποι για να βγάλεις χρήματα σήμερα.
Νευρο-γλωσσικος προγραμματισμός.
Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τις δυνατότητες μας?
Μπορούμε να λυγίσουμε κουτάλια με την δύναμη του νου?
Ο Ιορδάνης Ιορδανίδης  συγγραφέας, προπονητής αυτοβελτίωσης,σήμερα στις 22:00 ζωντανά στην Σφαίρα της Έρευνας,μόνο στο http://www.supernovaradio.gr/. (Το ραδιόφωνο που σκέφτεται).
 Ένα από τα βιβλία του Ιορδάνη Ιορδανίδη.
Read more »

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πλάτων ~ Απολογία Σωκράτους (Ολόκληρο βιβλίο)

Η απολογία του Πλάτωνα είναι ένα σύγγραμα του Πλάτωνα, το οποίο πιθανότατα γράφτηκε το 397 π.Χ. ή 396 π.Χ. Είναι μοναδικό μη διαλογικό έργο του Πλάτωνα, αλλά και ο μόνος πλατωνικός διάλογος στον οποίο ο Πλάτωνα αναφέρει ότι ήταν παρών στο γεγονός το οποίο αφηγείται και μάλιστα δύο φορές [34a, 38b6]. Αυτό οπωσδήποτε ενισχύει τη θεωρία του ιστορικού χαρακτήρα της Απολογίας με τη σημασία ότι θα ήταν τελείως ατυχές να βάλει τον Σωκράτη να μιλήσει με τρόπο που δεν τον χαρακτηρίζει. Σε αντίθεση με τον Ξενοφώντα, ο Πλάτωνας ποτέ δεν τοποθετεί τον εαυτό του ως παρόντα στα έργα του, ούτε ρητά διεκδικεί ιστορική ακρίβεια για αυτά. Αρκετοί σχολιαστές, μεταξύ των οποίων ο Meyer εντοπίζουν σαφείς ομοιότητες ανάμεσα στην Απολογία και την Υπέρ Παλαμήδους Απολογία του Γοργία όπως και ο Galogero Guido.


 

Read more »

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Νέες ανασκαφές ξεκινούν στην αρχαία πόλη της Τροίας.

Νέες ανασκαφές στην 5.000 ετών αρχαίας πόλης της Τροίας,που βρίσκεται εντός των συνόρων του χωριού  Tevfikiye, στη βορειοδυτική επαρχία του Τσανακκάλε,θα πραγματοποιήσει μια ομάδα Τούρκων,υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου του Tubingen,όπου μέχρι σήμερα εργάστηκαν Γερμανοί αρχαιολόγοι με τη χορηγία γερμανικών εταιρειών.



Η συμφωνία χορηγίας υπεγράφη στις 11 Μαρτίου μεταξύ του Tσανακκάλε Onsekiz Mart University (Comu) και μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του σιδήρου του χάλυβα και της ενέργειας.Στην τελετή υπογραφής ο πρύτανης Sedar Laciner είπε,η ομάδα από την Τουρκία θα μπορέσει να φέρει εις πέρας το έργο που αναλαμβάνει,και ότι είναι μαι ιστορική στιγμή.Επίσης ότι η απόφαση ελήφθη πέρυσι από το πανεπιστήμιο,για να ξεκινήσουν τις ανασκαφές,προσθέτοντας ότι υπάρχει ένας μικρός προϋπολογισμός για να ξεκινήσουν.Από τώρα και στο εξής η διαδικασία θα πρέπει  να επιταχυνθεί με τον προϋπολογισμό του υπουργείου πολιτισμού και τουρισμού,και από εισφορές των Τούρκων βιομηχάνων και επιχειρηματιών.

Οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη θα γίνουν με επικεφαλή  τον αναπληρωτή καθηγητή Ρουστέμ Ασλάν αρμόδιο του τμήματος αρχαιολογίας του Comu.


Read more »

Share